Превозвачи излизат на протест на 18 февруари ако проблемите в сектора не бъдат решени. Това обяви на пресконференция, председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова, предаде репортер на БГНЕС.

Тя посочи, че проблемите в бранша не се решават от 10 години поради липса на воля от държавата. На пресконференцията те ще дадат решения на дългогодишните си проблеми и дават последен срок на държавата да реши проблемите на бранша.

„Вече нямаме друг избор - или проблемите ни да бъдат решени, или да бъдат обявени безсрочни протести“, заяви Милтенова и подчерта, че браншът е обединен. Председателят на конфедерацията припомни, че настояват да бъде криминализиран нерегламентираният превоз, от който държавата годишно губи по 300 млн. лева.

„В България се движат около 3 000 осем местни микробуса, които се водят леки автомобили. Години наред те извършват нерегламентиран превоз. Сезирали сме НАП преди 2 години. До ден днешен няма резултат, дори нямаме отговор“, коментира Себахтин Исмаил, който е, член на УС на Националното сдружение на автобусните превозвачи в България и добави, че през последните 4 години има над 60 жертви от дейността на тези нелегални микробуси в цяла Европа.

По отношение на въвеждането на ТОЛ система за автобусите от бранша предлагат тя да отпадне и за тях да останат винетките.

„Доизмислена ли е добре или не тол системата, как тя ще се отрази на бъдещите плащания са въпроси, които ни вълнуват. 4 месеца преди въвеждането й не знаем стойността ?. Говори се за главоломни допълнителни разходи, откъде ще дойдат те? Тол системата ни поставя под въпросителен знак - какво ще плащаме от август, на чий гръб ще бъде цената на билета“, попита председателят на Българската федерация пътнически транспорт Георги Милошев.

Председателят на Конфедерацията Магдалена Милтенова обясни, че министър-председателят Бойко Борисов е информиран за намеренията на бранша и се надяват той да се намеси. По нейни думи това е опит секторът да бъде спасен. В противен случай ще спрат да се движат автобусите в цяла България, с изключение на общинските превози до решаване на проблемите.

„Ще преустановим превозите в цялата страна. Нямаме никаква друга алтернатива, за да може обществото да разбере, че имаме проблеми и да ни подкрепи”, заяви още тя.

Според тях проблемите могат да се решат в рамките на няколко дни, защото това касае промени в два закона. До протестите ще се стигне ако видят, че държавата не взима отношение по поставените от тях проблеми. http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
  • Курсове за 26.02.2020


    Българска народна банка

    • 1 USD = 1.79846 BGN (down)
    • 1 GBP = 2.32422 BGN (down)
    • 1 CHF = 1.84408 BGN (down)
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©