Facebook обяви пред Ройтерс, че ще разшири някои от своите правила за политическа реклама, както и някои инструменти, за да се бори с намесата в изборите в Индия, Нигерия, Украйна и Европейския съюз преди ключовите вотове през следващите няколко месеца, предава Ройтерс.

Като най-голяма социална мрежа в почти всяка голяма държава, от 2016 г. Facebook се е превърнала в платформа за политици и техните противници за разпространяването на фалшиви новини и друга пропаганда.

Купуването на реклами във Facebook разшири аудиторията за такива материали, но някои от тези усилия за влияние могат да нарушат правилата на изборите, както и политиките на компанията.

Под натиск от страна на властите по целия свят миналата година Facebook представи няколко инициативи, които имат за цел да увеличат наблюдението върху политическата реклама.

От днес в Нигерия само рекламодатели, базирани в страната, ще могат да пускат реклами, свързани с изборите. Това е копие на действията, които видяхме по време на ирландския референдум през миналия май, коментира Кейти Харбат, директор глобални политики на Facebook.

Същата политика ще влезе в сила в Украйна през февруари. Нигерия ще проведе избори за президент на 16 февруари, а Украйна ще я последва на 31 март.

В Индия, която ще има парламентарни избори тази пролет, Facebook ще предлага изборни реклами в онлайн библиотеката от следващия месец, коментира Роб Лийтърн, директор продуктов мениджмънт в компанията.

„Учим се от всяка страна“, коментира той. „Знам, че няма да сме перфектни, но целта ни е продължаващо подобрение“.  http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©