Американските пазари на акции стартират на позитивна територия за поредна сесия на търговия, тъй като инвеститорите продължават да игнорират новините за последните мита и контрамита, въведени от САЩ и Китай, надявайки се, че двете водещи световни икономики в крайна сметка ще седнат на масата на преговори.

Подкрепа за днешния солиден ръст на основните фондови индекси при старта на търговията на Уолстрийт оказват и нови силни икономически данни от САЩ. Молбите за помощи при безработица се понижиха през последната седмица до най-ниско ниво от 49 години насам, като в същото време последно проучване на Федералния резерв на Филаделфия отчете по-солиден от очакваното подем на промишлената активност в този важен производствен регион.

Индексът DJIA нарасна с над 200 пункта (повишение от 0,9%) към 26 654 пункта, като това е първият случай от осем месеца насам, в който индексът на сините чипове успя да удари нов най-висок връх (за пръв път от 26-и януари 2018-а година).

В същото време широкият индекс S&P500 се повиши с 0,6% до нов рекорден връх от 2925 пункта, докато индексът Nasdaq Composite добавя около 1% от стойността си благодарение на подем на акциите на водещите технологични компании, известни като FAANG. Акциите на Facebook поскъпват с 1,74%, на Apple - с 1,6%, на Amazon - с 0,96%, на Netflix (с 0,65%) и на Alphabet (компанията-майка на Google) - с 1%. http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©