След като преди месец комплексът на "ИПК Родина", включващ бившата печатница и недовършената административна сграда "Родина тауър", беше обявен за продан, имотът вече има нов собственик.

По информация на "Капитал" купувачът е доктор Михаил Тиков чрез своята компания "Изток плаза". Неговото име най-често се свързва с най-голямата верига болници в България "Софиямед".

За целия парцел бяха пуснати две отделни процедури, като тази за недовършените сгради на бул. "Цариградско шосе" беше на минимална цена от 18 милиона лева. Другата поръчка беше за 20,6 милиона лева. "Изток плаза" е успяла да придобие парцела и сградите срещу почти 40 милиона лева.

Комплексът "ИПК Родина" беше пуснат за продажба по искане на синдиците на "Корпоративна търговска банка" (КТБ), като оферти за него можеха да бъдат подавани до 12 юли. Предишният собственик на печатницата и административната сграда към нея имаше два неизплатени заема към КТБ за обща стойност над 58 милиона лева.

Сред изискванията към новия собственик на сградите беше това "Родина тауър" да бъде довършена или съборена.

Доктор Михаил Тиков ръководи "Изток плаза", която е собственост на две дружества - "Булфарма", под чиято шапка е "Софиямед", както и "Диагностично-консултативен център Софиямед". В управлението на компаниите са Тиков и семейството му.

От данни на Търговския регистър става ясно, че той дейност в областта на аптечния бизнес, както и участие в туристическия бранш. Последното включва собствеността на "Гранд хотел Хебър", както и туристическата фирма "Дел Мар Тур".

Доктор Михаил Тиков завършва Медицинския университет в Пловдив през 1988 година, а 4 години по-късно започва частен бизнес в областта на здравеопазването и фармацията.

През 1998 година основава дружеството "Булфарма", като първоначално основната му дейност е свързана с дистрибуция на лекарства. Най-мащабната инвестиция на компанията е във веригата "Софиямед" от 2012 година.    http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©