Първа инвестиционна банка (ПИБ) все пак е обещала да финансира сделката за изкупуването на активите на чешкото дружество ЧЕЗ в България с 80 милиона евро. Това стана ясно от думите на председателя на временната комисия в Народното събрание, създадена специално за случая, Жельо Бойчев.

"От Първа инвестиционна банка също, трябва ги поздравя, че са отговорили доста коректно. От отговора им стават ясни няколко неща - банката е издала на 19 декември писмо за подкрепа, с което заявява интерес за финансиране на покупката на активите на ЧЕЗ в България", заяви той по време на пресконференция.

На 27 февруари, след като информацията изтече в чешки медии, ПИБ заявиха пред money.bg: "?ИБ нe e пoeмaлa aнгaжимeнти зa финaнcиpaнeтo нa cдeл?aтa". Самата Гинка Върбакова от купувача "Инерком" също отрече, че "Първа инвестиционна банка" ще финансират сделката.

От думите на Бойчев стана ясно, че УниКредит Булбанк са отказали да отговорят с аргумента, че информация е "професионална тайна", а Българска банка за развитие (ББР) също отказват да потвърдят или отрекат. Депутатът ще поиска съдействие от БНБ.

Бойчев съобщи още, че комисията е достигнала до 25 фирми, в които Гинка Върбакова и съпругът ? имат участие и са управители.
http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
  • Курсове за 26.02.2020


    Българска народна банка

    • 1 USD = 1.79846 BGN (down)
    • 1 GBP = 2.32422 BGN (down)
    • 1 CHF = 1.84408 BGN (down)
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©