Проект "Акселератор" дава шанс за икономическо възстановяване на Северозападния регион. Средствата са по програма на Европейския съюз, която финансира стартиращи технологични компании от Враца, Монтана, Плевен и Ловеч, за да развият своя бизнес.

11 компании са спечелили участие в първия етап от изпълнението на проекта. В края на август започва втори. Един от финансираните проекти работи вече в реални условия в къща за гости в Ловешко, обясни авторът Елица Стоилова:

"Стопаните на къщата не могат да говорят английски. Ботът им на английски обслужва техните англоговорящи клиенти. Чатботовете са софтуерно решение, което автоматизира комуникацията с клиент, като имитира разговор с човек. Когато клиентът задава въпрос, софтуерното решение взима правилния отговор от базата данни бизнеса и отговаря вместо човека".

Приложението вече се търси и от по-големи хотели и хотелски вериги у нас и получава благодарности навсякъде по света.

"И клиентите дотолкова не разбират, че разговарят със софтуер, че го търсят на рецепция да му благодарят. Оставят му бакшиши в пликове на рецепцията. Два пъти е номиниран за служител на месеца от клиенти. Има и едно предложение за брак", обясни Стоилова.

Според създателите на софтуерното решение чатботът може да работи във всички сфери на бизнеса.      http://dnesplus.bg/
2018 - 2019г. Всички права запазени! Бг - каталог ©