Седмица преди авиошоуто в Фарнбъроу, Великобритания, на което обикновено самолетните компании превозвачи правят поръчки, Boeing съобщи за ръст на поръчките с над 7%. Търсенето се е покачило главно заради бестселъра на американския производител - въздушния пътнически лайнер Boeing 737.

От началото на годината поръчките на Boeing са превишили два пъти заявките към европейския конкурент Airbus SE. Както пише агенция Bloomberg, авиокомпаниите търсят по-икономични самолети.

През първото полугодие на американския самолетопроизводител са били поръчани 460 въздушни лайнера, а на европейската компания - 206 машини.

В същото време от Boeing информираха, че собствената й финансова група Boeing Capital Corp е придобила 75 самолета 737-пах за неназован в съобщението купувач. Това говори, че компанията е била задължена да помогне при организиране на финансирането на сделката. Такива сделки обикновено не остават на баланс на Boeing, а с продават на други линзингодатели.

От Boeing заявиха, че имат намерение през 2018 година да 810-815 търговски самолета. Това е с 6,8% повече от рекордните 763 самолета, които тя достави през 2017-а, изпреварвайки Airbus за шеста година поред.

Прогнозите на Airbus предвиждат за цялата 2018 г. да се доставят около 800 самолета.    http://dnesplus.bg/
2018 - 2019г. Всички права запазени! Бг - каталог ©