"Еърбъс" повиши прогнозата си за търсенето на въздухоплавателни средства през следващите 20 години и подобри начина, по който прогнозира търсенето на самолети, въвеждайки нови категории от "Малки" до "Извънредно големи", размивайки по този начин традиционните граници между различните видове самолети, съобщава Ройтерс.

Европейският самолетростроителен гигант заяви, че увеличава 20-годишната си прогноза за доставките на нови самолети с повече от 7% до общо 37 400 самолета с реактивни двигатели на стойност 5,8 трлн. долара.

Година по-рано "Еърбъс" прогнозира, че в дългосрочен план ще бъдат доставени 34 900 въздухоплавателни средства на стойност 5,3 трлн. долара, като новите оценки са отчасти в резултат на по-високата отправна точка, тъй като самолетната индустрия отчете още една година на оживен растеж на въздушния транспорт.

В своя годишен доклад "Еърбъс" отбеляза, че през следващите 20 години ще достави 28 550 броя самолети за 3,2 трлн. долара, или цели 76% от всичките доставки.

В същото време водещата европейска компания пренареди традиционното разграничаване между самолетите на такива с една пътека и с две пътеки между седалките за различните видове въздухоплавателни средства на дълги разстояния.

Промените са особено очевидни за най-големите самолети. Вместо досегашните отделни джетове с 450 или повече места, което всъщност означава самолети с четири двигателя като Boeing 747 и Airbus A380, "Еърбъс" вече поставя в една нова категория "Извънредно големи" всички самолети с 350 или повече места. Компанията вярва, че 1 590 от този тип самолети ще бъдат доставени в продължение на следващите две десетилетия. Другите две нови категории включват "средно" големи самолети с между 230 и 300 места и "големи" с между 300 и 350 места.

"Еърбъс" също така потвърди досегашната си прогноза за среден годишен растеж на световния БВП с 2,8%, който обаче ще бъде изпреварен от осреднен годишен ръст от 4,4% на въздушния трафик.

Трябва да се има предвид, че основният конкурент в лицето на "Боинг" се очаква да представи по-късно този месец своята актуализирана 20-годишна прогноза. През 2017-а година "Боинг" предвиждаше общите доставки в дългосрочен план да достигнат 41 030 самолета на стойност 6,1 трлн. щатски долара.

И двете световни водещи фирми твърдят, че очакваните по-големи нови доставки ще позволят растеж на флота на отделните авиокомпании, а не просто замяна на техните стари самолети.   http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©