Синдикатите на работещите в "Ер Франс" обявиха, че отменят планираните за 23-ти и 26-и юни поредни стачни действия, съобщава френският ежедневник Les Echos.

Профсъюзът на пилотите SNPL AF отбеляза в свое официално изявление, че стачката е била отменена като жест в очакване на назначаването на нов главен изпълнителен директор, отбелязва френското издание.

Трябва да се има предвид, че през миналата седмица въздухоплавателната компания Air France-KLM призова синдикатите да оттеглят планираните за този месец нови стачни действия, заявявайки, че сегашният мениджърски екип няма мандат за воденето на преговори за заплащането на труда.

Акциите на Air France-KLM поскъпват предпазливо с 0,5% в началото на търговията във вторник като реакция на новината за отменените стачни действия. Възходящото движение обаче изглежда ограничено на фона на засилващите се инвеститорски страхове в глобален план от реална търговска война между двете най-големи икономики в света, след като Доналд Тръмп заплаши Пекин с допълнителни мита за вноса на китайски стоки в САЩ за 200 млрд. долара.
http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©