"Пежо" (Peugeot SA) назначи Филип дьо Ровира за нов главен финансов директор на френската автомобилостроителна компания, заявиха от компанията в понеделник вечерта, съобщава агенция MarketWatch.

От 1-ви август г-н Филип дьо Ровира, който към момента е финансов директор на Opel Vauxhall, ще замени сегашния финансов директор на автомобилната групировка Groupe PSA Жан-Батист дьо Шатилон, напускащ фирмата по лични причини, твърдят от "Пежо".

"С назначаването на Филип дьо Ровира за финансов директор на Groupe PSA, аз съм напълно уверен в неговата способност да поема тази нова роля, след като демонстрира силния си принос към плана за позитивен обрат на Opel Vauxhall", посочи Карлос Таварес, който е председател на Изпълнителния борд на автомобилната групировка.

Акциите на Peugeot SA се намират под силен натиск от продажби при старта на търговията на борсата в Париж, понижавайки се с 1,87% след смяната на финансовия директор на автомобилната групировка.

Основно негативно влияние на европейските фондови пазари като цяло обаче оказват засилващите се инвеститорски страхове от реална търговска война между двете най-големи икономики в света, след като Доналд Тръмп заплаши Пекин с допълнителни мита за вноса на китайски стоки в САЩ за 200 млрд. долара.
http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©