Китай се зарече да реагира бързо, в случай, че новите мита на САЩ, насочени към китайския внос, навреждат на интересите на Пекин. Това обяви говорителят на китайското външно министерство, съобщават световните осведомителни агенции.

Белият дом ще публикува пълния списък на китайските стоки, които ще бъдат ударени с мита, по-късно през деня. Според информации в медиите САЩ първоначално са планирали да наложат мита върху 1300 китайски продукта, но са решили да ограничат списъка до между 800 и 900 продукта.

През април търговският представител на САЩ Робърт Лайтхайзър разкри предварителен списък на китайски вносни стоки, които ще бъдат засегнати от мита, който включваше продукти, използвани в роботиката, информационните технологии и космическата индустрия.

Междувременно Китай вече предупреди, че ще се откаже от предоговарянето на търговско споразумение с Вашингтон в случай, че митата бъдат наложени.

По-рано днес българско време американският президент Доналд Тръмп реши да наложи вносни мита върху китайски продукти, съобщи "Файненшъл таймс", позовавайки се на запознати с детайлите на неговата по-ранна среща със съветници снощи.

Според информацията митата обхващат китайски стоки на стойност около 50 млрд. долара.
http://dnesplus.bg/
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©