Huawei Technologies увеличава преднината си на свиващия се пазар на мобилни телефони в Китай през второто тримесечие на 2019 година, пише Reuters, цитирайки данни на Canalys. Пазарният дял на компанията расте до 38 процента, след като продажбите на всички останали производители намалява.

Huawei, която бе поставена в забранителен списък от САЩ през май, е доставила 37,3 милиона телефона в Китай през второто тримесечие, повишение от 31 процента на годишна база. Пазарният ? дял расте с над 10 процентни пункта.

Санкциите, наложени от Вашингтон, накараха китайците да подкрепят технологичната компания, като в същото време разколебаха продажбите извън страната.

Преди налагането им, Huawei продаваше горе-долу по равно в Китай и в чужбина. През второто тримесечие продажбите в Поднебесната империя вече са цели 64% от общите.

През трите месеца до края на юни общите доставки на най-големия пазар в света намаляват с 6 процента до 97,6 милиона. Това е деветото поредно тримесечие на спад.

Oppo, Vivo, Xiaomi Corp и Apple Inc, останалите четири най-големи производители на пазара, записват спад на доставките и пазарния дял.

Очаква се по-късно днес Huawei да отчете резултатите за полугодието. По непотвърдена информация, те са нараснали с 30 процента.  dnesplus.bg
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
  • Курсове за 27.02.2020


    Българска народна банка

    • 1 USD = 1.78387 BGN (down)
    • 1 GBP = 2.30111 BGN (down)
    • 1 CHF = 1.84043 BGN (down)
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©