Всички да купуват ток от свободния пазар до 2025 г., а уязвимите потребители да бъдат защитени. Това предвижда Интегрираният национален план в областта на енергетиката и климата, който прие кабинетът. Неговият обхват е от 2021 до 2030 г. Първоначалният вариант бе изпратен в ЕК през април миналата година, но бе върнат за доработване.

Акциите на производителя на електромобили Tesla растат значително през последните седмици от 2019 година. Само през първия ден на търговия за тази седмица те поскъпнаха с 23 долара или 6,5%. Това се оказа нов връх за компанията, ръководена от Илън Мъск. Проблемът е обаче, че никой на "Уолстрийт" не знае защо книжата поскъпват, пише специализираният сайт Barron's.Британската лира загуби 0,7 процента от стойността си, след като станаха ясно плановете на Борис Джонсън за кратък преходен период след раздялата с ЕС, пише Ройтерс.

Валутата спадна до 1.3236 долара за една лира, след като в петък достигна до най-високите нива от година и половина.

Американската инвестиционна банка "Голдман Сакс" (Goldman Sachs) обяви днес плановете да инвестира 750 млрд. долара през следващото десетилетие в борбата срещу климатичните промени, предаде ДПА.Храните са поскъпнали спрямо миналата година, показва анализ на Държавната комисия за стокови борси и тържища.

Колко надценка слагат търговците, показва още анализът на комисията.

Наблюдението на цените на дребно на продукти като захар, олио, брашно и яйца показва, че през септември надценките на търговските вериги спрямо борсата са в широкия диапазон от 2% при захарта до 42% при яйцата.

Компанията на най-богатия чех Петр Келнер PPF Group обяви, че е подписала споразумение за 1.15 млрд. евро за покупката на Central European Media Enterprises Ltd - компанията, управляваща в България Би Ти Ви и телевизии в Чехия , Румъния, Словакия и Словения.

Сделката е обект на обичайните процедури за одобрение, включително от акционерите на CME, Европейската комисия и националните регулатори в някои от държавите, където CME оперира, се казва в официалното съобщение.Huawei Technologies увеличава преднината си на свиващия се пазар на мобилни телефони в Китай през второто тримесечие на 2019 година, пише Reuters, цитирайки данни на Canalys. Пазарният дял на компанията расте до 38 процента, след като продажбите на всички останали производители намалява.

Производителят на стоманени радиатори КОРАДО-България, част от чешката група КОРАДО Груп, обяви днес финансовите си резултати за първата половина на годината. От компанията коментираха, че това са най-добрите резултати за първо полугодие в нейната история.Deutsche Bank, някога суперзвезда в Европа, сега е в разруха. Най-голямата банка в Германия намалява работни места, губи купища пари, а акциите ѝ се търгуват близо до историческо дъно, пише CNN.

Голяма част от проблемите на Deutsche Bank бяха създадени от самата банка и слабото ѝ управление. Институцията така и не успя да изчисти баланса си след кризата. Опитите за реструктуриране се провалиха. А безкрайният брой съдебни дела също не помагат.

Производителят на торове "Агрополихим" АД получи сертификат за инвестиция клас А по реда на Закона за насърчаване на инвестициите (ЗНИ). Това информираха от Министерството на икономиката в прессъобщение.

Размерът на инвестицията възлиза на 25 890 милиона лева. Очаква се с инвестицията "Агрополихим" да разкрие нови 12 работни места."Газпром" размрази проекта за разширяване на газовата инфраструктура на юг. Това включва област на отменения проект "Южен поток", с което решение "Газпром" реално го размразява.

"Взгляд" посочва, че решението е било взето още в края на миналата година, но става известно едва сега с публикация на "Комерсант", който посочва като мотив не нуждите на регионите, а възможното допълнително увеличаване на капацитета на "Турски поток" и експортна дейност.

Курсът на долара расте в началото на валутната търговия в понеделник, доколкото инвеститорите намалиха своите очаквания за понижаването на основната лихва от Федералния резерв на САЩ в края на месеца.

В същото време златото поскъпва поради нарастващо търсене на надеждни активи на фона на засилващото напрежение в Близкия изток след задържането от Иран на британския танкер Stena Impero в петък.Китайските телекомуникационни гиганти ZTE, Huawei и Xiaomi показаха най-новите си продукти на Световния мобилен конгрес, който започна в понеделник в Барселона.

Компания ZTE представи новия си смартфон Axon 10 Pro 5G, един от серията мобилните устройства поддържащи 5G мрежа, които ще бъдат показани за първи път на мероприятието, съобщава bulgarian.cri.cn.

Сървър на Филипините с 12 млн. лв. оборот, в НАП подадени само 2 млн.

Само 15% от барове и дискотеки работели по правилата

500 млн. лв. губи хазната годишно от укрити оборотиЗаместник-председателите на управителния съвет на "Газпром" Александър Медведев и Валерий Голубьов са напуснали компанията заради излизането им в пенсия.

Това съобщи на инвестиционен форум в Хонконг заместник-председателят на управителния съвет на руския газов холдинг Андрей Круглов, цитиран от ТАСС, предава БТА.

Освобождаването от длъжност на Медведев и Голубьов стана известно вчера. Съответни решения за прекратяване на правомощията им ще бъдат взети от Съвета на директорите на компанията.

Потреблението на цигари в България, непредназначени за местния пазар, е на рекордно ниски нива, показва проучване на AC Nielsen, проведено по поръчка на тютюневите компании BAT, BT, IGT, JTI и PMI, представено днес.

През четвъртото тримесечие на 2018 година проучването показва, че едва 4,4 процента от изпушените в България кутии са непредназначени за родния пазар. Това е понижение с 0,9 пр. п. спрямо предходното тримесечие и 2,2 процента спрямо същия период на миналата година. Според представените данни, най-високо е било то през второто тримесечие на 2010 година - цели 34,5 процента.Политиката на евтини пари, която подхранваше възстановяването на световната икономика след финансовата криза, може би вече оказва негативно влияние.

Размерът на корпоративните облигации в обращение се е удвоил през последното десетилетие до 13 трилиона долара, след като компаниите "преядоха" с дълг, причинявайки "повишени рискове и уязвимости", се казва в доклад на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

През следващите три години нефинансовите компании ще трябва да изплатят или рефинансират около 4 трилиона долара корпоративни облигации, за съпоставка еквивалентни на баланса на Федералния резерв.

На фона на проблемите за Huawei през последните месеци, друг китайски производител на смартфони се готви да си извоюва по-сериозна позиция на пазара и той е насочил вниманието си към Европа.

Xiaomi, която в момента е на пето място на пазара по продажби в света, заявява пред CNBC своите намерения да утрои броя на своите магазини в Западна Европа до края на 2019 година.Руското делово издание РБК пише, че търгът за проектиране, доставчик на тръби и изпълнител на строежа на българската част на "Турски поток" е нагласен.
Въпреки че формално търгът още не е приключил, вече имало ясен победител, пише money.bg.

Експортната цена на природния газ на „Газпром“ през 2019 г. може да достигне 230-250 долара за 1000 куб.м., заяви директорът на „Газпром експорт“ Елена Бурмистрова.

„Оценявам диапазона на експортните цени на „Газпром“ за 2019 г. да бъде между 230-250 долара за 1000 куб.м.“, каза тя в Деня на инвеститора на компанията.
   
   
БНБ Текущи валутни курсове
   

           Фиксиран курс
              1 EUR =
1.95583 BGN

   

Радио  

   
   
   

Контакти  

e-mail: info{@}mybgdir.com
Бг-каталог

   
   
   
© 2018 - 2020г. Всички права запазени! Бг - каталог ©