Позицията на "Атака" не се покрива напълно с виждането на ГЕРБ за здравната система. Това заяви лидерът на "Атака" и шеф на депутатите от „Обединени патриоти“ Волен Сидеров пред журналисти за новата здравна реформа, която здравното министерство подготвя.

Не знам с какво точно БСП ще критикуват здравеопазването, заяви той по повод вота на недоверие, който социалистите подготвят.

„България тръгна в грешна посока по време на Костовото правителство. Тогава бяха превърнати болниците в търговски дружества. Знаете, че аз съм против това. Тук съм готов да говоря с ГЕРБ за някаква радикална промяна“, допълни още той. Според него здравната реформа трябва да гони европейски модели. Той посочи още, че “Атака” е за по-силни регулации от страна на държавата със създаването на новата здравна реформа.

„Разбрах, че вотът на недоверие е бил предложен от Михаил Миков по време на съботен пленум на БСП. Фактически Нинова е направила жест към групата на вътрешните си опоненти. Знаем, че Миков и Атанас Мерджанов се явяват опозиция на Нинова вътре в партията“, каза още Сидеров.

“Точно сега започват да се обмислят реформи, които да облекчат плащането на хората, да няма плащане под масата, да няма финансово натоварване за българина. Да атакуваш здравеопазването в момент, в който започват реални промени към добро, го виждам само и единствено като оправяне на вътрешнопартийните отношения“, категоричен бе той.  http://dnesplus.bg/
2013 - 2019г. Всички права запазени! Бг - каталог ©