Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов участва в среща на Управителния съвет на Европол в Хага. Цветанов бе поканен на срещата в качеството си на представител на Съвместната група за парламентарен контрол на Европол (СГПК) в УС на Европол, за какъвто бе избран с консенсус на последната среща на Групата в Брюксел на 24 и 25 септември 2018 г., съобщават от пресцентъра на Народното събрание.

Пред Управителния съвет Цветанов сподели приоритетите в работата на Групата, която представлява делегации от всички национални парламенти и Европейския парламент. В изказването си председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред подчерта, че доброто сътрудничество между СГПК и ръководството на Европол представлява още една възможност за повишаване на легитимността на агенцията, както и за засилване на разбирането и респекта към изключително важната работа, която тя извършва в името на сигурността на европейските граждани.

Преди срещата на Управителния съвет на Европол, Цветанов бе посрещнат в централата на Агенцията от председателя на Управителния съвет Прит Паркна. Двамата проведоха работна среща с участието на изпълнителния директор Катрин де Бол и представители на секретариата на Управителния съвет и на Агенцията. В разговора участва и представител на Европейската комисия, както и номинираният за бъдещ председател на Управителния съвет на Европол.

По време на срещата Катрин де Бол и Прит Паркна изразиха задоволство си от избирането на Цветанов за представител на СГПК в УС на Европол. Двамата споделиха убеждението си, че богатият професионален опит на Цветан Цветанов в сферата на правоприлагането ще допринесе значително за ефективността, легитимността и отчетността на Агенцията.   http://dnesplus.bg/
2013 - 2019г. Всички права запазени! Бг - каталог ©