Българският интерес е да има стабилни Западни Балкани, съответно стабилност и в Република Македония, коментира вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева пред журналисти в отговор на въпрос след изслушването й в парламентарната комисия по външна политика.

Надявам се резултатите от референдума в Република Македония да не са предпоставка за нестабилност, добави тя, цитирана от БТА.

Захариева каза, че избирателната активност за референдума е била ниска, но от тази активност все пак почти 610 хиляди граждани на Република Македония са казали "да". Така че в ръцете на македонските политици е да решат какво да правят, нека да видим какво ще стане другата седмица, допълни тя.

На въпрос за договора за добросъседство външният министър обясни, че юридическото становище е, че не е необходимо да бъде изменян във връзка с името. Захариева припомни, че договорът де факто е влязъл с сила преди четири месеца. Нека дадем малко време, мултидисциплинарната комисия утре ще има второ заседание, каза тя.     http://dnesplus.bg/
2013 - 2019г. Всички права запазени! Бг - каталог ©