През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Минималните температури ще са между 0 и 5 градуса.

Във вторник ще е предимно слънчево, след обяд над западните райони с висока облачност. Ще се появи слаб вятър от юг-югоизток, с който температурите ще се повишават и максималните ще са между 15 и 20 градуса.

Атмосферното налягане ще е по-високо от средното за април и ще остане без съществена промяна.

Времето през април: от минус 1 до 33 градуса

В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд над масивите в Западна България ще се появи висока облачност. Ще духа умерен, преди обяд по високите части временно силен вятър със западна компонента. Максималната температура на 1200 м ще е около 11 градуса, на 2000 м - около 3 градуса.

По Черноморието ще е предимно слънчево. В сутрешните часове ще духа до умерен северозападен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от юг-югоизток и ще отслабне. Максималните температури ще са 10 -14 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Температурата на морската вода е 7-8 градуса.

В сряда ще е предимно слънчево, с разкъсана висока облачност. Повишението на температурите ще продължи и максималните ще бъдат между 18 и 23 градуса, по-ниски по Черноморието - между 10-15 градуса.

В четвъртък ще се задържи топло, но над Западна България ще се появи и средна облачност, а след пладне ще се развие и купеста и на отделни места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици.
http://dnesplus.bg/
Design by vonfio.de