За втора поредна година Народният театър „Иван Вазов“ стартира инициативата си „Театър пред театъра“. Любителите на сценичните изкуства ще могат да се насладят на уникално преживяване – да наблюдават любимите си актьори и театрални постановки под звездите на нощна София, предаде репортер на БГНЕС.

Инициативата ще се проведе на открита сцена, построена в пространството пред сградата на театъра и ще продължи от 30 юни до 8 юли. В програмата са включени девет спектакъла, а началото ще бъде дадено днес, от 21.30 часа, с концерт-спектакъла „България –земя благословена“, в който участват певци и актьори, режисирани от Борис Радев.

„В спектакъла са синтезирани много сфери на изкуството. Има театър, има танц, има жива музика, има хор. Ние сме в ролята си на танцьори и заемаме две основни роли в спектакъла“, разказа Петя Колева от балет „Арабеск“. Нейният партньор в танците, но и в живота – Стефан Вучов допълва, че публиката я очаква не само нещо ново и вдъхновяващо, но и много забавни актьорски етюди.

За всеки вкус има по нещо – преплитат се стихове, музика и танц, а специалното участие на ансамбъл „Българе“ прави изживяването неповторимо.

„Когато вдигнеш летвата високо, след това трябва да я прескочиш, но без да я събориш“, смята ръководителят Маркетинг и комуникации на театъра Катя Попчева, която изрази вълнението на целия екип, работил върху реализацията на инициативата.

Достъпът до събитието, което е част от програмата за финала на българското председателство на Съвета на ЕС, е свободен, но желаещите трябва да се снабдят с покана от касите на театъра.

Освен с богата програма, „Театър пред театъра“ впечатлява и със своята сцена. „Трибуната събира 1127 души, които могат от една много удобна позиция, където и да седнат, да наблюдават представленията. Тази година трибуната е по-ниска и по-полегата от миналогодишната. Няма екстремни височини. Това го казвам, за да нямат притеснения хората. Сцената също е голяма – широка е 12 метра и е дълбока 14 метра. Изключително функционална е и смятам, че ще се получат много хубави представления на открито“, разказа още Катя Попчева.

На 1 и 2 юли зрителите ще могат да видят хитовия спектакъл „Калигула” с номинирания за наградата „Аскеер” Деян Донков. Представлението ще се играе със субтитри на английски език, за да даде възможности и на чуждестранните жители и гости на София да се насладят на изпълнението на актьорите, режисирани от Диана Добрева.

На 4 и 5 юли Народният театър кани зрителите на друг свой хит на открито – „Животът е прекрасен” на режисьора Александър Морфов. На 6 юли на откритата сцена ще се играе „Сако от велур” на режисьора Бойко Богданов.

За първи път в историята на „Театър пред театъра“ отваря символично вратите си и за гостуващи театри. Началото е с Театър „София“, който ще покаже свой спектакъл на 3 юли. На 7 юли пък Театър „Българска армия“ ще отбележи на сцената под звездите стотното представление на „Швейк”. На 8 юли театърът кани зрителите на „Опит за летене” от Йордан Радичков.    http://dnesplus.bg/
2013 - 2019г. Всички права запазени! Бг - каталог ©