На 17 май сто автобуса и сто тира ще се включат в протеста на българските превозвачи срещу предложения от Европейската комисия Пакет за мобилност. Водачите ще протестират по булевард "Цариградско шосе" в София, както и с мирно шествие от площад "Македония" до Националния дворец на културата. Това обобщи Ангел Траков от Съюза на международните превозвачи след конференция за бъдещето на транспорта в Централна и Източна Европа, която се провежда в София:

"Силно се надяваме и това, което искаме е да се променят текстовете в специално четири точки и от мобилният пакет, които пряко засягат българският бизнес и българският водач. Трябва да се убедят останалите държави членки на Евросъюза, че това, което нас ни притеснява, трябва да се промени".

Превозвачите са недоволни от предвидени рестрикции, като задължително връщане в страната на международните шофьори на всеки 3 месеца.

Държавите от Централна и Източна Европа, засегнати от предложения от Европейската комисия Пакет за мобилност, да излязат с обща позиция срещу него. Такова предложение отправи от форума в София министърът на транспорта Ивайло Московски, който подкрепя недоволството на българските превозвачи.
http://dnesplus.bg/
2013 - 2019г. Всички права запазени! Бг - каталог ©